Cherchez la femme: вибухівку під автомобіль Шеремета заклала жінка (фото, відео)

З’явилися записи камер спостереження, зроблені за кілька годин до вбивства Павла Шеремета

, пише «Обозреватель».

Вибуховий пристрій під автомобіль Subaru, на якому Павло поїхав на ранковий ефір, заклала жінка. На записах камер видно, що з нею в парі працював і чоловік.

Невідомий чоловік о 00 годин 22 хвилини (такий час зафіксувала камера спостереження) підходить до припаркованого автомобіля, на якому вранці підірвався Шеремет. Він присів біля дверей водія і підготував все для прикріплення вибухового пристрою - протер днище Subaru.

О 2 годині 33 хвилини чоловік і жінка йдуть в напрямку будинку, де жив Шеремет - з вул. Ярославів Вал вниз на Івана Франка (по парному боку) - на відстані близько 15 метрів один від одного.

1

В руках жінки сумка або пакет - помітно, що ноша важка. Слідство вважає, що саме в ній знаходилася бомба.

О 2:38 бачимо, що двоє зустрілися, перекинулися кількома словами і розійшлися по різних сторонах дороги. Чоловік став імітувати ходу п’яного.

2

Місце зустрічі кілерів. Скріншот Google Maps

О 2 годині 39 хвилин чоловік йде вниз, а жінка в цей час зупиняється біля автомобіля Subaru, мабуть дістає з сумки/пакета вибуховий пристрій і закладає його під днище (в районі водійського сидіння), після чого йде. Процес закладки зайняв не більше хвилини.

За версією слідства, чоловік, перебуваючи через дорогу, страхував жінку-кілера.

3

Місце, де стояв автомобіль. Скріншот Google Maps

Джерело повідомляє, що місце в глибині двору, де зазвичай паркували Subaru, виявилося зайнято мікроавтобусом з іногородніми номерами. Як тільки автомобіль Притули поставили на вільне місце, бус виїхав. Чи було це випадковістю - поки невідомо. Однак перевіряється версія, що це було зроблене навмисно, для полегшення роботи кілерів - тобто змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, в зручному для закладення вибухового пристрою місці.

Нагадаємо, вибух стався вранці, 20 липня, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького. Шеремет виїхав з дому і проїхав до перехрестя всього кілька десятків метрів. За попередніми даними, при вбивстві журналіста використовувалося вибуховий пристрій з дистанційним управлінням. Відзначимо, що авто належало керівникові видання «Українська правда».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: