До кінця липня на Львівщині проведуть чотири фестивалі

Протягом 23-24 та 30-31 липня на Львівщині відбуватимуться чотири фестивалі.

Заходи проведуть у Сокалі, Бродах, с. Вовче Турківського району та с. Кульчиці, що поблизу Самбора.

Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Зокрема, у м. Сокаль у суботу, 23 липня, відбудеться «Еко-фестиваль», метою проведення якого є привернення уваги мешканців Львівщини до екологічних проблем регіону.

Кожен гість фестивалю зможе послухати панельні дискусії на теми: «Сортування сміття», «Представлення енергоощадних технологій» та «Тенденції екоосвіти». Відвідувачі також матимуть змогу самотужки виготовити меблі з палетів, прикраси з полімерної глини, взяти участь у кулінарних конкурсах, майстер-класах, велопробігу, перевірити спритність на скеледромі, тощо. Під кінець вечора гостей фестивалю чекатиме концерт.

Протягом 23-24 липня у с. Вовче Турківського району триватиме фестиваль «День Дністра». За словами організаторів, особливий акцент вони роблять на молодь і залучають юнаків та дівчат до співпраці, адже фестиваль – це чудове змістовне проведення дозвілля для молодих людей. Мета фестивалю – популяризація традиційної культурної спадщини Бойківщини, розвиток екологічної свідомості серед широких верств населення, зміцнення контактів і культурних зв'язків із містами Дністровського басейну, обмін знаннями, культурними та народними традиціями, особливостями, досвідом тощо.

Також у неділю, 24 липня,  на території Бродівського замку відбуватиметься обласний фестиваль «Народні умільці». У програмі фестивалю: виставка-продаж виробів умільців Бродівщини, Золочівщини, Бущини, Кам'янки-Бузької, Радехівщини, Радивилівщини, які представлятимуть свої мистецькі надбання; майстер-класи з соломкоплетіння, ковальства, вишивання, бісероплетіння, живопису, виготовлення картин із шкіри, а також випічки смаколиків, короваїв тощо. Також запланована концертна програма за участю етно-виконавців.

Окрім того, протягом 30-31 липня у с. Кульчиці Самбірськго району проведуть «Кульчиці фест». Цього року фестиваль присвячений річниці славнозвісного уроженця села – Юрія-Франца Кульчицького, який започаткував першу у Відні кав'ярню, а згодом відкрив для Європи віденську каву, яку він винайшов. У рамках фестивалю у Кульчицях на площі перед музеєм Юрія Кульчицького відкриють пам'ятник, а у підвальному приміщенні музею презентують меморільну кав'ярню Кульчицького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: