Львівщина перша в Україні запроваджує мікрокредитування малого бізнесу

Сьогодні, 22 липня, підписано Угоду про генеральне співробітництво між департаментом економічної політики і банківськими установами в рамках реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності області.

Львівщина – перша на теренах України, де буде реалізовуватиметься така ініціатива.

«На Львівщині сьогодні працює близько 37 тисяч суб’єктів малого бізнесу і, очевидно, що цей прошарок бізнесу є бюджетоформуючим. Тому дуже важливо здійснювати фінансово-кредитне стимулювання розвитку малого бізнесу», - наголосив директор департаменту економічної політики Роман Филипів.

Одним із завдань Програми конкурентоспроможності – є мікрокредитування малого бізнесу. На цю мету в 2016 році передбачено 2 мільйони 600 тисяч гривень.

«Це ті кошти, за допомогою яких буде відшкодовано відсотки за кредитами, взятими суб’єктами малого бізнесу. Участь у Програмі може брати малий бізнес, який працює безперервно більше 2 років. На даному етапі ми обрали три галузі, яким допомагатимемо, це – деревообробка, меблеве виробництво і харчова переробка», - повідомив Роман Филипів.

Перший етап реалізації Програми – це був конкурсний відбір фінансово-кредитних установ. Також було відібрано експертів, які оцінюватимуть інвестиційні проекти від підприємців. У результаті – переможці отримають допомогу з обласного бюджету на реалізацію проектів.

Участь у цій Програмі, за підрахунками департаменту економічної політики, візьмуть 50-60 суб’єктів підприємницької діяльності.

Партнерами ЛОДА у реалізації Програми стали: ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк Львів», ПАТ «Ощадбанк».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: