Напруга навколо АС «Західна» не спадає: львів'яни вже зареєстрували електронну петицію

у медійному просторі вже прозвучала думка про те, що АС «Західна» – це лобістський проект, створений задля просування приватних інтересів підприємця Володимира Хоми, який є власником цієї автостанції.

Тим часом мешканці Львівщини продовжують висловлювати невдоволення перенесенням приміських та міжміських маршрутів на АС «Західну». Як ми повідомляли раніше, жителі уже звертались до обласної влади із проханням не переносити кінцеві зупинки маршрутів, однак, до них у владних кабінетах не дослухались. «Ні нам, ні жителям Мостищини не зрозумілі причини переводу відправлення автобусів з сучасної, тільки недавно відремонтованої автостанції №8 (пл. Двірцева) з всіма видами послуг для пасажирів і водіїв на окраїну міста. Так звана автостанції по вул. Городоцькій, що розташована на в’їзді до Львова – це не що інше, як швидкоруч встановлена «будка» з надписом АС «Західна», – йдеться у зверненні місцевих голів Мостищини до обласної влади.

Аби місцева влада звернула увагу на вимоги львів'ян, які вже не вперше звертаються до неї з проханням не переносити приміські маршрути на АС «Західна», мешканці районів почали збирати підписи для електронної петиції.

«У селах люди не мають робочих місць і заробляють собі на життя лише тим, що возять на ринок городину і продукти з власних господарств. Діставатися до ринку потрібно буде з пересадками, а нести на собі весь цей вантаж дуже важко», – скаржаться представники Мостиської громади.

Мешканці районів наголошують на незручності добирання, втраті часу та збільшенні вартості проїзду, аби дістатися з автостанції в місто. Відтак львів’яни зареєстрували електронну петицію з вимогою не переносити кінцеву зупинку автобусів Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків з головного вокзалу на автостанцію «Західна», що на вулиці Городоцькій.

Важливо й те, що АС «Західна» не пристосована до обслуговування пасажирів з п’яти районів, де проживає понад 300 тис. мешканців. Зал очікування автостанції розрахований лише на 15 осіб. На цьому наголосив представник комісії з питань житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури (транспорту) та ПЕК Громадської ради при ЛОДА Іван Станчак.

У медійному просторі вже прозвучала думка про те, що АС «Західна» – це лобістський проект, створений задля просування приватних інтересів підприємця Володимира Хоми, який є власником цієї автостанції.

Тим часом мешканці Львівщини продовжують висловлювати невдоволення перенесенням приміських та міжміських маршрутів на АС «Західну». Як ми повідомляли раніше, жителі уже звертались до обласної влади із проханням не переносити кінцеві зупинки маршрутів, однак, до них у владних кабінетах не дослухались.

 

«Ні нам, ні жителям Мостищини не зрозумілі причини переводу відправлення автобусів з сучасної, тільки недавно відремонтованої автостанції №8 (пл. Двірцева) з всіма видами послуг для пасажирів і водіїв на окраїну міста. Так звана автостанції по вул. Городоцькій, що розташована на в’їзді до Львова – це не що інше, як швидкоруч встановлена «будка» з надписом АС «Західна», – йдеться у зверненні місцевих голів Мостищини до обласної влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: