Російські спецслужби хочуть використати хресну ходу для провокацій в Україні, – розвідка

Російські спецслужби мають намір використовувати хресну ходу Української православної церкви (Московського патріархату) для організації провокацій.

Про це  повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, інформує Інтерфакс-Україна.

«ГУР МО підтверджує інформацію СБУ про спробу російських спецслужб використовувати хресну ходу для дестабілізації ситуації в Україні. За нашими даними, мета таких дій – радикалізація межконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу суспільства на релігійній основі», - сказав Вадим Скібіцький.

Вадим Скібіцький розповів, що російські спецслужби мають намір організувати провокації проти учасників ходи «з залученням кримінальних угруповань».

«За їхньою допомогою заплановано організувати зіткнення поблизу культових споруд, а також місць масового скупчення вірян. Особливу увагу приділятимуть інформаційно-психологічному впливу на українське населення за рахунок негативного висвітлення подій в проросійських ЗМІ», - зазначив він.

За словами представника розвідки, особлива роль в організації провокацій відводиться колишнім чиновникам, зокрема, екс-главі МВС Віталію Захарченку та його довіреній особі Віктора Зубрицькому.

Як повідомлялося, Всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, розпочалася 3 липня. 27 липня учасники двох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде звершена урочиста божественна літургія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: