Уляна Супрун стала заступником міністра охорони здоров’я

Щойно Уряд призначив Уляну Супрун на посаду заступника міністра охорони здоров'я.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Уляна Супрун – волонтер, прекрасний лікар і один із лідерів реформи медицини. Я переконаний, що саме з такими людьми у нас вийде провести по-справжньому якісні зміни у сфері охорони здоров’я. Ми вже зробили перші успішні кроки на шляху реформ – демонополізація ринку ліків в Україні дозволить зменшити їх вартість і підвищити якість. Щиро сподіваюсь, що це лише початок вдалих перетворень у сфері охорони здоров’я. Бажаю успіхів у подальшій роботі!» – написав Гройсман.

Уляна Супрун — лікар, громадський діяч, директор гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців, засновник та директор громадської організації Захист Патріотів, директор Школи Реабілітаційної Медицини при Українському католицькому університеті, була позаштатним консультантом комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я.

Уляна Супрун народилася у Детройті. Тут вона зростала, ходила до української церкви, змалку була у Пласті. Згодом здобула фах лікаря, жила та працювала у США.

Восени 2013 року разом із чоловіком Марком вирішили переїхати до України. Відтак 29 листопада під час революції були в Києві на Майдані. Уляна працювала у медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи Світового Конґресу Українців та заснувала «Захист Патріотів» — організацію, що займається тренуваннями з тактичної медицини та забезпечує українських бійців покращеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: