Дослідження показало, що українці найчастіше роблять в YouTube (Фото)

2a923261f1

Google представив результати дослідження профілю користувачів YouTube - YouTube Audience Profiling Study 2016, передає mmr.ua.

Google представив результати дослідження профілю користувачів YouTube - YouTube Audience Profiling Study 2016, передає mmr.ua.

У цьому дослідженні компанія постаралася з'ясувати основні тенденції використання сервісу українськими користувачами, а також те, яким чином відрізняється споживання контенту на телебаченні та YouTube.

Як всім нам відомо, сьогодні YouTube є найпопулярнішим відео-хостингом в світі. І саме тут  щорічно час переглядів зростає на 50%. Більше того, половина переглядів припадає на мобільні пристрої. YouTube налічує 1 мільярд відвідувачів в місяць, а кожну хвилину завантажується 400 годин відео. В Україні перше відео було завантажено в 2005 році, а офіційно YouTube запущений в кінці 2012 року. Темпи зростання YouTube в Україні навіть вище загальносвітових - так час перегляду відео збільшується на 70% з року в рік.

За даними дослідження, 83% українських інтернет-користувачів відвідують YouTube мінімум 1 раз на місяць, а 55% з них - щодня. Використання YouTube щодня стало практично правилом у молодого покоління - так 70% інтернет-користувачів у віці від 16 до 24 років дивляться відео на YouTube щодня.

Зростає і число переглядів відео з мобільних пристроїв. За результатами дослідження,  49% українських YouTube-користувачів підключаються до сервісу через свої смартфони.

3e5835840b

Найчастіше українські користувачі YouTube дивляться відео вдома - 96%, 18% це робить в офісі, школі або іншому навчальному закладі, а 20% - в дорозі або іншому місці поза домівкою. Дослідження показало, що більше половини користувачів YouTube (а це 59%) дивляться відео на сервісі ввечері або перед сном.

b4231ae10e

Мотивація: YouTube і дозвілля

Як показує це дослідження, основними мотивами для використання YouTube українці назвали бажання розслабитися і втекти від щоденної рутини - 37%, друга за популярністю причина - бажання розважитися або ж знайти натхнення - 36%. Є і багато користувачів, які дивляться відео, пов'язані з хобі або інтересами - 36%.

Телевізор vs. YouTube: особливості споживання контенту

26% українських користувачів YouTube у віці від 25 до 44 років повідомили, що вони дивляться YouTube частіше, ніж телебачення. А 31% користувачів YouTube говорять, що вони стали дивитися телевізор рідше, з тих пір, як почали користуватися YouTube. У той же час, мотиви для перегляду відео на ТБ і на YouTube схожі - це відпочинок і розвага або пошук натхнення.

Однак, у порівнянні з телебаченням,залучення користувачів в різні типи контенту на YouTube вище. Так, 56% українців заходять на YouTube для того, аби поділитися контентом, а 57% українських користувачів підписуються на цікаві для них YouTube-канали. Дослідження також показало, що серед YouTube користувачів, які нещодавно зробили ту чи іншу покупку, 57% перед цим дивилися відео на YouTube, яке допомогло в ухваленні рішення.bd15da81f5

Найпопулярнішими жанрами YouTube-відео українські користувачі назвали музику, гумор, відео з серії «зроби сам», кулінарні рецепти, новини і ТБ-шоу.

До теми:

Мета дослідження YouTube Audience Profiling Study 2016 з'ясувати рівень знань, як використовується і сприймається YouTube користувачами різних країн, а також його роль в пошуку інформації та дозвіллі. Розмір вибірки по Україні - +1251 респондент у віці 16+.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: