Завтра у Львові відбудеться закриття арт-проект «Килим. Сучасні українські митці»

Ідея масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці» – об’єднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткових «народних» смислів актуальному арту.

«Як і тканий килим, на полотні якого містяться символи з різним змістовим наповненням і у якого завжди є два боки – лицевий і зворотній, сучасне мистецтво відображає різні складові дійсності – естетичні та ідейні, позитивні та негативні, лицевий і зворотний її бік. Завжди актуальні теми життя і смерті, мінливості людської долі, закодовані у килимових візерунках, з особливою гостротою постають за нинішніх, вкрай драматичних і бурхливих обставин існування нашої країни», – говорить співкуратор проекту «Килим. Сучасні українські митці» Ігор Абрамович.

У проекті беруть участь близько двох десятків авторів, кожний з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталляції та відео-арт. Серед учасників – Роман Мінін, Назар Білик, Степан Рябченко, Артем Волокітін, Тетяна Малиновська, Олексій Золотарьов, Андрій Сидоренко, Антон Логов, Олексій Сай, Дар’я Кольцова, Роман Михайлов, Олексій Яловега, Юрій Пікуль, Мирослав Вайда та інші.

Місце виставки проекту: Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: