Львівський фільм став найкращим на Міжнародному кінофестивалі в Одесі

Учора, 22 липня, відбулась урочиста церемонія вручення нагород на Одеському Міжнародному кінофестивалі, інформує ТвоєМісто.

Учора, 22 липня, відбулась урочиста церемонія вручення нагород на Одеському Міжнародному кінофестивалі, інформує ТвоєМісто.

Журі національної конкурсної програми оголосило переможців у номінаціях «Кращий український короткометражний фільм» і «Краща акторська робота». Крім того, були названі призери серед українських фільмів за версією журі FIPRESCI, а також вручені нагороди за Кращі проекти на пітчинг і Work in Progress.

Зокрема, диплом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за кращий український повнометражний фільм отримав Юрій Грицина з фільмом «VARTA 1, Львів, Україна». З рук журі нагороду прийняла Юлія Коваленко, член продюсерської групи картини. «Я хочу, щоб українське нове кіно постійно перебувало у стані народження і пошуку співрозмовників, і щоб в розмові було якомога більше голосів і питань», – поділилася Юлія Коваленко.

Юрій Грицина народився 1987 року у Львові. Фотограф, антрополог.

«VARTA 1, Львів, Україна» - це спроба реконструкції атмосфери і реакцій часів кінця Євромайдану, коли у Львові після Ночі Гніву (19.02.2014) активісти перебрали на себе функцію правоохоронців. Фільм використовує записи радіопереговорів автомобільних патрулів активістів, щоб поставити кілька запитань про природу революції. Що таке самоорганізація? Як створюється демократія? Хто визначає покарання? Де центр і периферія революції? Де її початок і кінець? Короткий момент вакууму влади стає моментом найбільшої потенційності, коли обговорюються уявлення минулого і стратегії для майбутнього. Фільм намагається подивитися на повсякденні простори міста і зрозуміти, наскільки в них все ще присутня історична і революційна непевність.

Вашій увазі трейлер фільму:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: