Верифікації субсидій не буде, – заступник міністра соцполітики

Віталій Мущинін
Віталій Мущинін / informator.media

Програма надання житлових субсидій на оплату комунальних послуг не підпадає під систему верифікації соціальних виплат Міністерства фінансів. Тобто, їх розмір, порядок і доцільність надання найближчим часом переглядати не будуть.

Про це на спеціальному брифінгу щодо енергоефективності та тарифоутворення для регіональних медіа заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає кореспондент ІА «Дивись.Info».

«Мінфін не розглядатиме це питання, адже сьогодні субсидії – безготівкова форма зменшення витрат господарств на оплату комунальних послуг», – пояснив заступник міністра.

Йдеться про те, що у Міністерстві фінансів наприкінці минулого року розпочали ревізію усіх витрат бюджету. Виявилося, що 40% із них становлять соціальні виплати. Для скорочення цих видатків у відомстві вирішили переглянути доцільність надання тієї чи іншої пільги або законність отримання виплат тим чи іншим громадянином.

У свою чергу, Віталій Мущинін запевнив, що Міністерство соціальної політики не передаватиме Міністерству фінансів дані про отримувачів субсидій: склад родини, рівень доходів і площу помешкання. Хоча сьогодні є чимало громадян, які незаконно отримують субсидію, приховуючи реальний рівень доходів або інформацію про житло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: