Київ протестує у зв'язку з візитом до окупованого Криму російського прем'єра

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту російському зовнішньополітичному відомству у зв'язку з візитом до окупованого Криму російського прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва.

 

Про це інформує Інтерфакс.

 
«МЗС України висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною перебуванням 25 липня ц.р. на території України голови уряду Російської Федерації Д.Медведєва. Чергове відвідування посадовою особою Російської Федерації Автономної Республіки Крим, яка є невіддільною частиною України, свідчить про тривале нехтування російською стороною Статуту ООН, резолюції Генасамблеї ООН А/RES/68/262 «Територіальна цілісність України, Бакинської декларації та резолюції Парламентської Асамблеї ОБСЄ, інших принципів і норм міжнародного права», - сказано в коментарі МЗС України, який у понеділок оприлюднила прес-служба відомства.

 
У Міністерстві закордонних справ України наголошують, що АР Крим та м. Севастополь були, є і будуть територією України в її міжнародно визнаних кордонах.

 
«Це визнається усім цивілізованим світом, який дав належну оцінку діям російської сторони і продовжує застосовувати відповідні обмежувальні заходи. Отже, спроби посадових осіб Росії інтерпретувати такі «візити» в Україні як внутрішньодержавні поїздки є безпідставними. Російському зовнішньополітичному відомству відправлена відповідна нота протесту», - сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: