На місці скотомогильника посадять ліс (документ)

У селі Боянець на місці незаконного скотомогильника вирішили посадити новий ліс. Таке рішення 24 липня 2016 року на сході села прийняли місцеві мешканці.

 Крім того, селяни домовилися, що рештки забитих тварин двічі на тиждень возитимуть на Жовківський ветсанзавод. Про це повідомив Ігор Муравський, депутат Жовківської районної ради, голова екологічної комісії.

Ліс насадять на кількох гектарах землі, де активісти Жовківського та Сокальського районів двічі протягом останніх тижнів ловили порушників, які створили незаконний скотомогильник. Зафіксовані факти, коли місцеві підприємці прикопували чи палили залишки тварин із приватних скотобоєць, заражаючи чималі площі ґрунтів та стічних вод.

«Після виїздів на місце активістів, місцевих депутатів, екологічних служб, поліції, журналістів, науковців, люди таки усвідомили небезпеку, що створили поблизу свого ж житла, – розповідає Ігор Муравський. – Вони запросили мене, як голову екологічної комісії, до себе на розмову і я щиро втішений її результатом. Досить звинувачень. Час вчитися шукати шляхи вирішення проблем, що виникають. Люди цього прагнуть. Ми віднайшли такі рішення спільно. Науковці порадили рекультивувати, очистити землі і насадити ліс. Пропозицію обговорили усіма сторонами, що їх пропонувалось для цього задіяти. Сподіваємося на  гарний спільний результат».

За кілька днів до сходу села, Василь Пограничний, голова Боянецької сільської ради, погодив на комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів Жовківської районної ради, спільно розроблений проект рішення. У ньому офіційно вирішили: зібрати із незаконного скотомогильника тваринні рештки та здати їх на переробку до ДП «Жовківський завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна» Державного концерну «Укрветсанзавод»; провести рекультивацію заражених земель; забезпечити періодичний вивіз тваринних рештків до «Жовківського заводу по виробництву м'ясо-кісткового борошна»; передати господарський двір, що належить Боянецькій сільраді і де утворили незаконний скотомогильник, ДП «Жовківський лісгосп» для посадки лісу.

13820545_1242079075856424_1768447195_n

Ці рішення сільської ради підтримали і члени екологічної комісії Жовківського району і мешканці села Боянець. Окрім того, у селі вирішили, що все це вони зроблять власним коштом, і власними силами. А щоб таке не повторилось, місцеві підприємці укладуть офіційні угоди на утилізацію із заводом, куди звозитимуть рештки тварин.

«Ми знайшли рішення, а місцеві мешканці шляхи, як саме можна це все зробити швидко і якісно», – констатує Ігор Муравський.

Як писала ІА «Дивись.info», нещодавно біля села Боянець Жовківського району було виявлено велетенський скотомогильник, куди місцеві звозили рештки забитих тварин.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: