«Застерігаю від будь-яких спроб перешкоджати хресній ході, бо це піде ворогам на руку», – Глава УГКЦ

Не чинити жодних перешкод хресній ході, зорганізованій УПЦ МП, закликав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Про це пише Інформаційний ресурс УГКЦ.

«Я б хотів окремо звернутися до тих, які вважають себе українськими патріотами, які публічно висловлюють ідеї несприйняття цієї ходи і навіть хочуть їм перешкоджати. Я б застеріг від будь-яких спроб перешкодити цій ході. Тому що такого типу поведінка абсолютно йде на руку ворогам України», – сказав Блаженніший Святослав.

За його словами, здатність бути стриманим і панувати над своїми емоціями і не піддаватися на провокації – це, можливо, ті необхідні елементи, щоби ті, хто хочуть використати вірних Московського патріархату як живий щит для своєї антиукраїнської діяльності, зазнали невдачі

«Якщо з нутра учасників цієї хресної ходи вийдуть антиукраїнські гасла і провокації, то це стане кінцем Московського патріархату в Україні. Гадаю, священноначаліє повинно це розуміти.

А з нашого боку чи з боку тих, які вважають себе українськими патріотами, не потрібно піддаватися на провокації, а потрібно просто чітко фіксувати такого виду поведінку і подавати її до загального відома. Гадаю, це також повинні робити й органи державної влади. Є дуже багато фактів несумісної поведінки з покликанням громадянина України серед духовенства Московського патріархату, про що нам навіть було сказано під час останньої зустрічі Служби безпеки України із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій. Про це треба відкрито говорити!» – заявив Глава УГКЦ.

Він переконаний, що прозорість суспільства, можливість справді відрізняти церковне від політичного, здатність бути стриманим і панувати над своїми емоціями і не піддаватися на провокації – це, можливо, ті необхідні елементи для нас, щоби ті, хто хочуть використати вірних Московського патріархату як живий щит для своєї антиукраїнської діяльності, зазнали невдачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: