Пресуванням сміття у Львові займатиметься підозріла компанія

ТОВ «Захід Ресурс Плюс» готується розпочати пресування сміття У Львові.

 

Як розповів під час прес-конференції керівник проекту «Чисте місто» Іван Олексієвець, менший прес уже привезли до Львова, більший доставлять найближчим, повідомляє ІА Дивись.info.

«Малий прес має можливість пресувати відходи від 6 до 8 разів. Ці тюки можуть бути використані для укріплення Грибовицького сміттєзвалища, щоб уникнути можливих зсувів. Більший прес має можливість спресовувати від 1 до 10. Тобто в кубічному метрі буде тонна відходів. Ці тюки, які вже були у використанні, є іноземного виробництва: італійського та французького виробника. Вартість таких пресів: великого – півмільйона євро, малого – 300 тисяч», – розповів Іван Олексієвець.

Він заявив, що преси є власністю компанії.

«Це компанія, яка зайшла на ринок міста Львова. Спеціально для того щоб працювати у Львові була створена компанія з львівською реєстрацією», – розповів Іван Олексієвець.

Втім він не зміг дати чіткої відповіді на запитання, на основі яких документів працюватиме компанія, а також щодо власників компанії.

За його словами, було відповідне рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Запитання чи були проведені тендер або інвестиційний конкурс, Іван Олексієвець теж залишив без відповіді.

«Всю підготовчу роботу, пошуки приміщення, його оренда були виконані на добровільних засадах. Якщо буде воля громади, то це буде робитись, а якщо ні, то ця робота буде згорнута і місто залишиться один на один зі своїми проблемами. Ми запропонували для міста свій варіант і свої умови», – заявив Іван Олексієвець.

Зазначимо, що компанія «Захід Ресурс Плюс» зареєстрована лише 25 травня 2016 року. А КВЕДи на поводження з відходами отримала тільки 15 липня. Сам Іван Олексієвець, свого часу був помічником народного депутата  Юлії Льовочкіної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: