Прокуратура та СБУ проводять обшуки у приміщеннях аеропорту «Бориспіль»

Слідчі прокуратури міста Києва спільно із співробітниками Служби безпеки України сьогодні, 26 липня, проводять обшуки в приміщеннях ДП «МА «Бориспіль»

, повідомляє прес-служба ГПУ.

Обшуки проводять в межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах при здійсненні державних закупівель.

Кримінальне провадження розслідується за  ч. 5 ст. 191 КК України.

Встановлено, що державним підприємством «МА «Бориспіль» у грудні 2015 року   проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин, за результатами якого у переможця (приватного підприємства) придбано чотири таких прилади на загальну суму 4,3 мільйона гривень.

Згідно з документами, наданими переможцем тендера, детектори виготовлені чеською компанію. Однак, як з’ясовано у ході слідства, безпосереднім виробником приладів є російська компанія, а її засновником відповідно громадянин Російської Федерації.

Крім того, встановлено, що вартість кожного з детекторів складає близько 200 тис гривень, що майже у 4 рази дешевше, ніж сплачено державним підприємством.

На даний час у приміщеннях ДП «МА «Бориспіль»,  в офісі фірми-перможця, а також за місцем проживання учасників злочинної схеми вилучено документацію та інші речові докази, які підтверджують протиправні дії.

Слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: