У Львові планують розпочати пресування сміття з 1 серпня

Із 1 серпня цього року у Львові розпочнуть процес пресування твердих побутових відходів. Це робитимуть на території заводу «Сільмаш».

Про це під час прес-конференції розповіла заступник директора ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тетяна Ватуляк, повідомляє ІА Дивись.info.

За її словами, пресування сміття зменшить обсяг відходів, які вивозять звалища.

«Вже є закуплений прес, який стискатиме відходи. Паралельно із пресуванням буде облаштовуватися сортувальна лінія, яка дасть можливість відсортовувати вторинну сировину, яку можна повторно переробити. Така лінія необхідна, бо мешканці Львова ще не до кінця сортують сміття», – розповіла Тетяна Ватуляк.

Керівник проекту «Чисте місто» Іван Олексієвець уточнив, що ділянка, де сортуватимуть сміття розташована на вулиці Шевченка.

«Вона відповідає усім екологічним та санітарним нормам. Норматив, встановлений для таких об’єктів, - це сто метрів від житлової забудови, а ділянка, яку обрали ми, є на відстані понад 1 км від житла. Дана площадка є у закритому приміщенні виробничого цеху, тому не буде розлітання сміття по території. Там на першому етапі сміття перевантажуватимуть у великі автомобілі, а на наступних етапах – сортуватимуть та пресуватимуть», – розповів Іван Олексієвець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: