«Єдине вікно» на митниці запустять 1 серпня

Міністерство фінансів України затвердило всі формальності для запуску «єдиного вікна» на митниці з 1 серпня, як планувалося раніше

, повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«Єдине вікно значно спростить і прискорить проходження митниці. Це значно полегшить ведення бізнесу», - повідомив Олександр Данилюк.

Відповідні зміни закріплені наказом №657 від 25 липня, текст якого розміщений на веб-сайті Мінфіну: наказом затверджено перелік місць митного оформлення товарів, в яких застосовується порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна", а також перелік пунктів пропуску через кордон, в яких функціонують комплекси для здійснення автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів.

За даними міністра, запуск цього механізму істотно прискорює зовнішньоекономічні операції: у контролюючих органів буде всього 4 години на ухвалення рішення про здійснення відповідного виду контролю - без рішення в цей термін застосовується принцип «мовчазної згоди», тобто система автоматично вважає, що відповідний контроль пройдено.

Крім того, у контролюючих органів буде набагато менше можливостей для маніпуляцій.

Міністр нагадав, що в подальших планах введення фото- і відеофіксацію митних перевірок, запуск роботи мобільних групи і координаційного центру для контролю над митницею, а також введення автоматичного розподілу митних декларацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: