Google змінив старі назви населених пунктів Криму

На Google Maps назви низки населених пунктів Криму стали відображатися згідно з рішенням Верховної Ради, прийнятого у рамках декомунізації, передає УП.

На Google Maps назви низки населених пунктів Криму  стали відображатися згідно з рішенням Верховної Ради, прийнятого у рамках декомунізації, передає УП.

Так, смт Куйбишеве Бахчисарайського району тепер вказане як селище міського типу Албат, Новоульянівка цього ж району – на село Отарчик, село Фурманівка цього ж району – як село Актачи, село Ульянівка Чорнопільської сільської ради Білогірського району на село Султан-Сарай і так далі.

Нові назви відображаються не лише в українській, а й в російській та інших версіях Google Maps. Особливо це показово на фоні того, що у російській версії Google вказує Крим як територію Росії.

Також поруч з новими назвами відображаються і старі. Крім того, Google Maps підтягує статті з Вікіпедії зі старими назвами.

Нагадаємо, що Верховна Рада перейменувала 74 населених пунктів районів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
Відповідне рішення 245 голосами депутати ухвалили на засіданні у четвер.
Це зроблено згідно з законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також враховуючи рекомендації Українського інституту національної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: