На території УКУ побудують гуртожитки та конференц-зал

У Львівській міській раді відбулось публічне представлення детального плану території, обмеженої вул. Стрийською, вул. І. Франка, вул. Проектованою.

У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 6,5га.Розрахунковий термін реалізації ДПТ –10 років, в тому числі 1-ша черга –3-7 років.

Зі слів головного архітектора проекту Петра Крупи, територія, охоплена детальним планом території, складається з наступних елементів:

а) територія університетського містечка УКУ УГКЦ;

б) території магістральної вуличної мережі у вигляді ділянки, обмеженої затвердженими червоними лініями;

в) територія житлової забудови — будинок, за адресою вул. Стрийська, 31а.

Для перспективної містобудівної діяльності на території в проектних межах ДПТ передбачається розвиток громадсько-адміністративної складової студентського містечка та будівництво біфункціональних (які обслуговуватимуть і місто і університет) споруд, а саме розміщення на згаданих територіях: готелю з рестораном та житловими одиницями, конференц-залу.

796180cdba6741972a4a6162579f39e2_L

Як повідомив Петро Крупа, для територій, що потрапляють в межі червоних ліній «хорди», позаяк детальним планом розглядається варіант тунельного вирішення траси на даній ділянці, пропонується особливий режим використання, а саме розміщення на вказаних територіях :

  • безфундаментних споруд (відпочинкових альтанок)
  • проїздів, розворотних майданчиків
  • відпочинкових майданчиків та ін. площинних споруд.
  • місць тимчасового зберігання автомобілів.

У детальному плані запропоновано наступні рішення:

  • організацію простору перед існуючим гуртожитками студмістечка на вул. Козельницькій за характером замкненої квартальної забудови шляхом прибудови, орієнтовно, аналогічного за габаритами корпусу гуртожитку для студентів місткістю 350 чол. з реорганізацією благоустроєного та озелененого внутрішнього дворику
  • використання не загосподарьованих територій ділянки та територій в межах коридору в червоних лініях "хорди" під площинні споруди: місця тимчасового зберігання транспорту, відпочинкові та спортивні майданчики,— до часу їх освоєння згідно перспективних рішень.
  • будівництво нової забудови та формування повноцінного внутрішніх просторів з відповідним благоустроєм, озелененням та небхідними для функціонування студентського містечка супутніми об’єктами.

Додамо, що громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, обмеженої вул. Стрийською, вул. І. Франка, вул. Проектованою  у м. Львові триватиме з 11 липня 2016 року по 11 серпня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: