Стало відомо, скільки вирубали лісу на Львівщині

Державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ за І півріччя 2016 року на площі 6800 гектара були проведені різні види рубань, при цьому було заготовлено 462,8 тис. м3 деревини.

Про це повідомляє відділ лісового господарства Львівського ОУЛМГ

Слід відзначити, що вибіркова та поступова система рубок складає 38 % від усього обсягу рубок головного користування за І півріччя.

В насадженнях які пошкоджені шкідниками, хворобами та внаслідок стихійних природних явищ і техногенних впливів до ступеня втрати цими насадженнями біологічної стійкості проведено суцільно-санітарні рубки на площі 271 га загальною масою 85392 м3 , або 18 % від усіх рубань. В тому числі 173 га 48450 м3 суцільно-санітарних рубок було проведено в рахунок ліміту рубок головного користування.
З метою вирощування високопродуктивних, біологічно стійких лісів за І півріччя 2016 року підприємствами управління проведено доглядових рубань на площі 2082 га загальною масою 35976 м3.

Особливо важливим заходом у формуванні якісного складу насаджень є рубки догляду в молодняках (освітлення та прочищення) які проведені на площі 1269 га з вибіркою 14355 м3.

З метою формування складних різновікових багатоярусних насаджень природного походження під науковим супроводом науковців Національного лісотехнічного університету України, на підставі дозволу Державного агентства лісових ресурсів України «Щодо експериментального відпрацювання рубок переформування» підприємства управління проводять рубки переформування, які в першому півріччі 2016 року проведено на площі 70 га загальною кубомасою 7800 м3.

Для відпрацювання цих рубок науковцями університету закладено 8 науково-практичних стаціонарів на яких науковцями та практиками проводиться вивчення лісовідновних процесів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: