Нинішнього року на Львівщині через п’яних водіїв загинули п’ятеро людей

Лише цього року на Львівщині з вини нетверезих водіїв сталося 390 автопригод, у тому числі 58 ДТП із постраждалими.

Як наслідок, загинули 5 людей, ще 85 – отримали травми різного ступеню важкості. Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівської області.

Нагадуємо: в Україні посилено відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також під впливом ліків, що знижують увагу та швидкість реакції. За таке порушення відтепер передбачено штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування на один рік.

Ще суворіше покарання очікуватиме водія, який повторно протягом року керуватиме авто у стані сп’яніння. Порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 20 400 гривень. Горе-водія також позбавлять права керування на три роки.

Якщо ж, попри заборону, водій втретє сяде за кермо у стані сп’яніння, - його очікуватиме покарання у вигляді штрафу на суму 40 800 гривень із позбавленням права керування на десять років.

Також передбачено відповідальність за вживання алкоголю, наркотиків чи ліків, виготовлених на їх основі, водієм після дорожньо-транспортної пригоди за його участі. За таке порушення передбачено 20 400 гривень штрафу або адміністративний арешт на п'ятнадцять діб, із позбавленням права керування на три роки.

Тож правоохоронці закликають водіїв буди відповідальними, дисциплінованими, сумлінно дотримуватися Правил дорожнього руху та за жодних обставин не сідати за кермо напідпитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: