Ощадбанк з 1 серпня починає виготовлення електронних пенсійних посвідчень

Державний Ощадбанк (Київ) з 1 серпня починає виготовлення електронних пенсійних посвідчень (ЕПП) та обмін наявних платіжних карток на такі карти.

Державний Ощадбанк (Київ) з 1 серпня починає виготовлення електронних пенсійних посвідчень (ЕПП) та обмін наявних платіжних карток на такі карти, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

Згідно з повідомленням, виготовлення ЕПП здійснюється у разі звернення клієнта на безкоштовній основі. Неотримання ЕПП не призведе до неотримання пенсії.

Для отримання ЕПП пенсіонерам - внутрішньо переміщеним особам необхідно звернутися до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення ЕПП, а через місяць після подання заяви звернутися до відділення Ощадбанку, зазначеного пенсіонером у заяві на виготовлення ЕПП, укласти договір з Ощадбанком, отримати ЕПП і активувати його в касі Ощадбанку.

Як наголошується в повідомленні, Ощадбанк вже отримав інформацію від Пенсійного фонду щодо поданих заяв на виготовлення ЕПП, процедуру їх виготовлення розпочато, і через 30 днів перші клієнти зможуть отримати ЕПП у відділеннях Ощадбанку.

Прес-служба міністерства також повідомила, що протягом першого року терміну дії ЕПП кожні шість місяців пенсіонерам потрібно звертатись до відділень Ощадбанку, в якому отримано ЕПП, для обов'язкової фізичної ідентифікації. Протягом другого і третього року терміну дії ЕПП потрібно звертатися до тих самих відділень Ощадбанку раз на рік.

На виконання вимог чинного законодавства України, починаючи з 1 липня 2016 виплата пенсій, всіх видів соціальної допомоги та компенсацій, довічних державних стипендій, призначених державою внутрішньо переміщеним особам, здійснюватиметься виключно через рахунки і мережу установ і пристроїв Ощадбанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: