В «Опозиційному блоці» затримання Єфремова назвали прикриттям власного банкрутства

efremov04

Представники «Опозиційного блоку» називають затримання Олександра Єфремова спробою використання репресій для прикриття власного банкрутства. Таку заяву опозиціонери розмістили на своєму офіційному сайті.

Представники «Опозиційного блоку» називають затримання Олександра Єфремова спробою використання репресій для прикриття власного банкрутства. Таку заяву опозиціонери розмістили на своєму офіційному сайті.

Повний текст заяви Опозиційного блоку.

30 липня за рішенням української влади був затриманий опозиційний політик Олександр Єфремов - за словами Генерального прокурора України Юрія Луценка, його підозрюють «у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України».

Півтора роки тому Олександра Єфремова вже піддавали арешту і порушували проти нього кримінальну справу - з аналогічним звинуваченням. Ця справа розвалилася на етапі слідства - за відсутністю доказів і складу злочину в висловлюваннях Єфремова під час перебування його народним депутатом. Але комусь сьогодні хочеться знову реанімувати справи проти представників опозиції - виключно для того, щоб відвести увагу від власних помилок і злочинів.

Не заяви Олександра Єфремова привели Україну до катастрофи. Не Олександр Єфремов і нинішня опозиція винні в тому, що де-факто втрачена частина української території, а Україна стрімко втрачає суверенітет і авторитет в світі. Позиція, висловлювана Олександром Єфремовим навесні 2014 року - зокрема, про необхідність переговорів і прямого діалогу з сепаратистами щоб уникнути кровопролиття в Донбасі - пізніше знайшла свою підтримку і лягла в основу Мінських домовленостей (визнаних - принаймні, на словах - і українським керівництвом) . Але замість того, щоб прислухатися до пропозицій опозиції, влада здійснила спробу військового вирішення ситуації в Донбасі. Наслідки цього кроку український народ відчуває і до сьогоднішнього дня.

Не заяви Єфремова, а радикальні гасла, що звучали на Майдані і взяті на озброєння популістами, які прийшли до влади в 2014 році, призвели до втрати тисяч людських життів і до втрати територій. Не Єфремов, а ті, хто назвали себе владою в лютому 2014 року, несуть відповідальність за руйнування основ держави і перетворення України в саму відсталу країну Європи, без видимих перспектив в осяжному майбутньому. Не Єфремов встановлював в країні маріонетковий режим тотальної безвідповідальності і непрофесіоналізму.

Сьогодні влада затриманням Єфремова, спробами реанімувати стару казку про те, що в усьому винні «попередники», репресіями проти опозиції намагається прикрити своє власне банкрутство і приховати свою провину за злочини проти народу України. Влада намагається знайти крайніх і призначити винних, в той час як сама хоче виправдати свої дії і підкреслити свою правоту і «шляхетність».

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК заявляє рішучий протест у зв'язку з повторним затриманням Олександра Єфремова. Не дивлячись на те, що О.Єфремов не є членом партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК», ми готові надати йому (а також в разі кричущої несправедливості - кожному громадянину, який став жертвою свавілля влади) всіляку допомогу. Ми звертаємося до президента України як до гаранта Конституції - хоча розуміємо марність цього звернення. Ми звертаємося до світової спільноти - до дипломатичних місій, до журналістів, правозахисників, політиків, до інститутів, покликаним захищати демократію і справедливість.

Впевнені: чергова справа проти Олександра Єфремова розвалиться, як і попередня, а винних у репресіях проти опозиції, а також у злочинах проти власного народу, рано чи пізно спіткає суворе покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: