Чому Папа Римський впав у Ченстохові

Папа Римський Франциск заявив, що впав під час меси у Ченстохові, бо задивився на образ Мадонни і забув перевести ногу на ще одну сходинку.

Про це він сказав журналістам під час поїздки назад в Рим, повідомляє УНН із посиланням на The Telegraph.

«Я дивився на (образ — ред.) Мадонни і забув зробити крок», — сказав понтифік.

За словами Папи Римського, він не постраждав, тому що «дав собі впасти, що і врятувало». «...якби я спробував чинити опір цьому, то я б постраждав», — пояснив він.

Ченстоховська ікона Божої Матері дуже шанується католиками і вважається чудотворною. За переказами, написана євангелістом Лукою. Через темний відтінок лику так само відома, як «Чорна Мадонна». Відомо, що у другій половині ХІІІ ст. король Лев Данилович (1228-1301), син короля Данила, привіз її до міста Белза і з великою честю помістив у Белзькому замку під опікою православного духовенства. До Польщі ікону вивіз князь Владислав.

Минулого тижня Папа Римський Франциск зробив апостольську поїздку в Польщу. Він втратив свідомість і впав під час меси в польській Ченстохові на початку урочистого богослужіння на честь 1050-річчя хрещення Польщі. Ченстохова, розташована недалеко від Кракова, є духовною столицею Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: