Порошенко звільнив 3 суддів за порушення присяги

Президент України Петро Порошенко на підставі подання Вищої ради юстиції підписав укази про звільнення суддів Донецького окружного адміністративного суду Наталії Мальцевої та Наталі Спасової, а також судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка за порушення присяги.

Як повідомляє прес-служба президента, у поданні ВРЮ зазначається, що до січня 2015 року Н. Мальцева та Н. Спасова, займаючи посади суддів України, зайняли посади у так званих «судах» на тимчасово окупованій території Донбасу. Такі дії цих суддів порушують Конституцію і закони України та підривають довіру до них, як носіїв судової влади України.

«Встановлено також, що у ніч з 27 на 28 лютого 2015 р. суддя Макарівського районного суду Київської області Владислав Оберемко, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, не виконав вимоги працівника ДАІ про зупинку транспортного засобу, а після того, як його зупинили, поводився агресивно, вживав ненормативну лексику, відмовився надати документи на транспортний засіб і право керування ним, погрожував вогнепальною зброєю, ухилявся від проходження медичного огляду», - йдеться в повідомленні.

Крім того, встановлено, що 15 вересня 2014 року під час розгляду в судовому засіданні цивільної справи Владислав Оберемко порушив обов'язки забезпечення справедливого та неупередженого розгляду справи, і цим порушив присягу судді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: