Депутат вимагає оголосити Червоноград і Соснівку зоною надзвичайної екологічної ситуації (документ)

DSCF6415-560x420

Депутат Олег Мусій звернувся до Кабміну та РНБО з вимогою оголосити території, прилеглі до палаючого терикону на Сокальщині, зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

«Вимагаю від Кабміну та РНБО внести подання Президенту України щодо оголошення зоною надзвичайної екологічної ситуації території сіл Городище, Волсвин, Сілець, Межиріччя Сокальського району та міст Соснівка і Червоноград Львівської області (включно з територією териконів ПАТ «Львівська вугільна компанія»). Також вимагаю притягти до кримінальної відповідальності за недбальство та бездіяльність посадових осіб, які допустили таку ситуацію і вже майже рік нічого дієвого не роблять для її ліквідації», – повідомив Олег Мусій.

Нагадаємо, породний відвал ПАТ «Львівська вугільна компанія» самозайнявся торік, у вересні. До гасіння терикону Червоноградське спецуправління приступило навесні. Через брак коштів, замість піску і грунту, використовували породу зі старого терикону. Зрештою, це не дало жодного результату.

Після тривалих звернень місцевих мешканців, депутатів, публікацій у ЗМІ, владою було прийняте рішення гасити терикон водою. Як писала ІА Дивись.інфо, цей метод малоефективний, оскільки 90% води випаровується. Крім того, пара є токсичною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: