Стало відомо, як «Львівська політехніка» святкуватиме своє 200-річчя

Вийшла на фінішну пряму майже 8-річна праця групи ентузіастів Асоціації випускників університету зі встановлення справжньої дати народження Львівської політехніки.

Про це повідомляє прес-служба університету.

У виші повідомили, що до цієї роботи долучилися ректор університету Юрій Бобало, науковці університету, історики інших навчальних закладів. Чітко встановлено: датою народження університету є не 1844-тий, а 1816 рік. Це означає, що невдовзі відбудеться святкування 200-річчя Національного університету «Львівська політехніка».

Орієнтовно урочиста академія відбудеться 8-9 грудня у Львівському оперному театрі. Але, за словами ректора, відзначення, численні заходи триватимуть і протягом 2017 року.

«Створено оргкомітет, розроблено план заходів. Головне - глибше вивчення історії Львівської політехніки, її наукових і освітянських здобутків. Асоціація випускників університету виступила з ініціативою впорядкувати  могили  ректорів, видатних вчених, похованих на Личаківському цвинтарі. І дуже важливо примножити 200-річну історію Львівської політехніки, яка тепер входить до десятки найстаріших технічних університетів Європи і світу, новим поступом до університету справді європейського рівня», - повідомили в університеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: