Львівські патрульні першими в Україні оволодіють японськими бойовими мистецтвами

_MG_8697_1470305509

Поліцейські Львівщини здобувають нові практичні знання у межах проекту «Безпека понад усе: ефективна поліція», який в Україні започаткували вперше.

Про це сьогодні, 4 серпня, йшлось під час офіційної презентації пілотного проекту.

«Безпека понад усе: ефективна поліція» розпочався у Львові ще наприкінці лютого цього року. Упродовж трьох місяців поліцейські відпрацьовували техніки самозахисту від холодної зброї, рукопашних атак на базі Академії Айкібудзюцу під керівництвом інструкторів цієї Академії.

«Велика довіра до патрульних поліцейських зумовлена бажанням людей відчувати себе захищеними, саме тому Львівська облдержадміністрація виступила ініціатором продовження проекту – підвищення рівня кваліфікації представників патрульної поліції, - розповіла заступник голови - керівник апарату ОДА Маріанна Вільшинська. - Нам вдалося знайти фінансування на даний проект, який ще не має аналогів в Україні. І переконані, що цей приклад стане взірцем для решти областей та готові поділитися алгоритмом дій з усіма зацікавленими. Головне у даній акції, що ми працюємо на партнерських умовах і маємо одну спільну мету – зробити максимально комфортним життя мешканців нашої області»

Як пояснив президент Академії Айкібудзюцу, шеф-інструктор Олександр Козловський, навчання складається з двох курсів: базового та поглибленого. Тривалість кожного курсу – 3 місяці.

«Під час тренувань поліцейські здобувають загальну та спеціальну фізичну підготовку, вивчають особливості анатомії людини, методики і практики виконання технічних прийомів. Поглиблений курс –відпрацювання технік самозахисту від холодної зброї, рукопашних атак, - зазначив він. - Кожен з цих етапів завершується іспитом з присвоєнням звання "спеціаліст" (базовий курс) та  "інструктор" (поглиблений курс)».

_MG_8848_cfqn_1470314129_613x408.5645_3_0

Поліцейські навчатимуться старовинним та сучасним японським бойовим мистецтвам, зокрема Дайторю Айкі-дзюдзюцу, Айкідо Йосінкан, Дзю-дзюцу, Карате Вадо рю.

«Я пройшла тримісячний курс навчання. Він – дуже ефективний, підтвердженням цьому є процес затримання порушників, який відбувається коротко і чітко. Основна мета навчання – використати силу противника проти нього самого», - зауважила командир 1-го батальйону Управління патрульної поліції Львова Світлана Гірняк.

Поліцейські, які пройшли навчання, успішно склали іспит та отримали звання молодшого інструктора, допомагатимуть шеф-інструкторам викладати у Львові та поширювати свої знання по усій Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: