У Ріо акцію протесту проти Олімпіади розігнали сльозогінним газом

У Ріо-де-Жайнеро поліція застосувала сльозогінний газ для розгону учасників акції протесту проти Олімпіади, повідомляє служба новин BBC. Це сталося під час урочистої зустрічі Олімпійського вогню.

Сотні людей заблокували дорогу в бідному передмісті Ріо Дуки-ді-Кашіас, по якій повинні були пронести Олімпійський вогонь. Люди протестували проти непомірних витрат на Ігри, які лягли важким тягарем на що знаходиться в кризі економіку країни.

«Олімпіада - це просто втрата часу. Ігри не принесли Ріо-де-Жанейро ніяких переваг», - цитує CNBC слова одного з учасників акції, 25-річного Адріано Соуза.

Поліція розганяла протестувальників гумовими кулями і сльозогінним газом. При цьому, як повідомляють місцеві ЗМІ, постраждали три людини, в тому числі 10-річна дівчинка.

Тим часом, один представник оргкомітету Олімпіади заявив журналістам, що то був «одиничний інцидент» і маршрут естафети з факелом не був змінений. Проте за іншими даними, його все ж довелося дещо скоригувати. Спочатку Олімпійський вогонь планувалося пронести через все місто, в тому числі по бідних районах, до статуї Христа Спасителя на горі Корковаду, і фінішувати на центральному стадіоні «Маракана». Однак схоже, що деякі бідні райони в результаті вирішили обійти стороною.

Порядок на починаються Іграх вже забезпечують близько 85 тисяч поліцейських - в два рази більше, ніж на літніх Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Старт Олімпіади в Ріо важко назвати гладким, навіть якщо не враховувати великі економічні проблеми в країні. Які прибули з різних країн атлети скаржилися на жахливі умови в Олімпійському селищі - італійські спортсмени навіть викликали за свій рахунок електриків і теслярів, щоб виправити становище. Крім того, експерти виявили позамежну забрудненість повітря в Ріо і олімпійських водойм, яка загрожує здоров'ю олімпійців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: