Кількість контрактників в Україні до кінця року зросте до 20 тисяч

Міністерство оборони планує прийняти на контракт до армії України 20 тисяч осіб до кінця року.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак на засіданні комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних сил України, пише Громадське.

Він також повідомив, що наразі кількість військовослужбовців-контрактників, яких прийняли на службу з початку 2016 року, становить 43 509 осіб.

Військово-оперативний резерв першої черги, який складається з понад  83 тисячі осіб, дозволив уникнути часткової мобілізації та завершити звільнення п’ятої хвилі мобілізації, розповів також міністр.

У 2016 році армії України виділили з бюджету 55,1 млрд гривень, але безпекова ситуація в Україні і на кордонах вимагає додаткового фінансування – ще щонайменше 7 млрд гривень.

Він також розповів про реформування в структурі Міноборони: кількість структурних підрозділів відомства зменшилась з 25-и до 18-и, а чисельність працівників зменшилась майже на 200 осіб.

«Нами сьогодні нарощуються сили спеціальних операцій, розвивається система воєнної розвідки, відроджується військово-морський потенціал та нарощується система ППО. Триває робота щодо військової поліції. Розвиток медичного та логістичного забезпечення сил оборони розвивається на основі доктрин і стандартів, які прийняті в НАТО», – сказав міністр.

Завершити реформування Міноборони сподіваються до кінці 2018 року, а Генерального штабу і Збройних сил – до 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: