Не доїхав. Вагон із львівською деревиною, що прямував до ЄС, затримали на Закарпатті

Закарпатська митниця склала черговий протокол відносно відправників лісу в країни ЄС, передає Zik.

Закарпатська митниця склала черговий протокол відносно відправників лісу в країни ЄС, передає Zik.

Зокрема мова йде про залізничний вагон із деревиною із Львівської області. Відправником лісу стало Державне підприємство «Славське лісове господарство», а одержувач – фірма PISECGESELLSCHAFT M.B.H. (Відень, Австрія).

Даний протокол уже розглянув Ужгородський міський районний суд та конфіскував вагон із деревиною.

За оприлюдненою інформацією, у своїй декларації держлісгосп заявив, що відправляє на експорт паливну деревину у вигляді колод загальною вагою 44 тонни. Однак при перевірці виявилося, що вага деревини становить 32,3 тонни, тобто на 11,7 тонн менше, ніж декларовано.

Коли ж Закарпатська митниця звернулася до отримувача із запитом, який саме товар він купує в Україні, австрійське підприємство повідомило, що очікує не паливну, а технологічну деревину та пиловочник (дрова технологічні) для забезпечення целюлозно-паперової промисловості Австрії.

«Славський держлісгосп спробував вивезти з України технологічну деревину в круглому вигляді (яка заборонена для експорту вітчизняним законодавством) під виглядом паливної деревини (яка дозволена для експорту), – зазначає  голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Тому постановою суду на порушника накладено штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару, а сам товар конфісковано в дохід держави. Така сама доля очікує й на інші з близько двохсот вагонів із українським лісом, які недобросовісні держлісгоспи намагалися вивезти в Євросоюз в обхід законодавства під виглядом дров», – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: