Підприємство «Укроборонпрому» очолює директор-латифундист

hromadske.tv_25_3_16_

Власником п’яти земельних ділянок, двох будинків і семи квартир є скандально відомий директор ДП «Львівський завод ЛОРТА» Олег Погребняк.

Принаймні про це свідчить його декларація про доходи за 2013 рік, яка є у розпорядженні Дивись.info.

Олег Погребняк став відомий широкому загалу після того, як 2014 року очолив науково-технічний комплекс «Імпульс», що входить до складу «Укроборонпрому» з грифом «таємно». Щоправда, зацікавилися Погребняком лишень у липні, коли журналісти вирішили дізнатися, куди йдуть гроші, призначені армії.

НТК «Імпульс» випускає техніку, яка може передати інформацію з будь-якого каналу зв'язку –супутника, наземного, тропосфери, GSM-каналу, Інтернету, комутованого каналу. Після звільнення колишнього директора Андрія Шпарука був оголошений конкурс на заміщення посади і за дивним збігом обставин його виграв ні не заступник генерального директора, ні не заступник з виробництва, а людина стороння, бізнесмен, який до цього займався продажем контрактів на підключення та телефонні поповнення рахунків мобільного оператора. Звісно, стосунок до зв’язку певний є, але чи достатньо цього, щоб виготовляти техніку, призначену для армії.

212

25 грудня Олег Погребняк уклав з компанією «Глобалтрейд груп» договір на поставку восьми захищених планшетних комп’ютерів на суму 840 тисяч гривень – з грошей, які не було освоєно в рамках ДОЗу. 31 грудня був підписаний акт прийомки цих приладів. А в травні СБУ і військова прокуратура почала зі свічкою шукати планшети, які кудись випарувалися. Було відкрите кримінальне провадження.

Більш докладно з усією історію можна ознайомитися у розслідуванні Любомира Ференса:

Утім, як можна судити з подальших подій, кримінальне провадження не досягло своєї кінцевої мети, оскільки у березні 2016 року Олег Погребняк переходить на роботу на інше підприємство, яке теж входить до «Укроборонпрому», – ДП «Львівський завод ЛОРТА» і знову на посаду директора.

ДП «Львівський завод ЛОРТА» – завод радіотехнічної апаратури, заснований 1944 року. У час свого розквіту тут працювало 17 тисяч працівників, сьогодні – близько тисячі. Завод виготовляв, зокрема пральні машини типу «Малютка», мікрохвильові печі, стереопідсилювачі, телефонні апарати, лічильники води, малогабаритні телевізори шостого покоління, а також радіолокаційні станції та апаратуру керування для танків і БТР. У травні 2016 року завод «ЛОРТА» представив нову розробку — повний аналог гармати 2А42 — гармату ЛВГ-30. Нова розробка успішно пройшла державні випробування. Гармата призначена для ураження легкоброньованих цілей на відстанях від 1500 метрів, живої сили противника — до 4 кілометрів, повітряних цілей — на висотах до 2000 метрів з дозвуковими швидкостями і похилою дальністю до 2500 метрів.

5449_p_10_img_0001

Утім, зараз не про це. Адже залишається відкритим запитання, чому директором секретного заводу призначили людину, чий досвід роботи зводиться до року керування іншим підприємством «Укроборонпрому» і шлейфом кримінальних справ.

Не менш цікаво виглядає й декларація про доходи Олега Погребняка. Скажімо, сукупний дохід у 686 тисяч для бізнесмена з 15-річним стажем виглядає, щонайменше, доволі скромно. Більш цікавою є сторінка, де зазначена нерухомість, адже пан Погребняк володіє аж п’ятьма земельними ділянками у дуже престижних районах: Буча – 8200 м кв, Димер – 212513 м кв, Ужгород – 13000 м кв, Львів – 3980 м кв, Новоселки – 27461 м кв. До прикладу, одна сотка землі в лісовій зоні Бучі коштує десь 7-8 тисяч доларів.

Щодо будинків і квартир, то їх у директора заводу ЛОРТА теж чимало: будинок у селі Вишеньки Бориспільського району площею у понад 500 м кв, три квартири у Києві, одна з яких теж площею понад 500 м кв, одна – в Умані, дві – в Одесі і в Чернігові. У рубриці «інше нерухоме майно» теж є 5 пунктів. Дислокація – Київ, Одеса, Львів і навіть окупована Ялта. Натомість членам сім’ї Погребняка належить будинок у Брюховичах, площу якого декларант вказати забув.

А ось транспорту власного декларанта нема, лишень два авто, які теж належать членам сім’ї – Volkswagen Polo 1,6 2011 року випуску, Mercedes Benz ML350 2013 року випуску.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: