У Британії назвали «нульовими» шанси Онищенка на політичний притулок

Шанси народного депутата України Олександра Онищенка отримати політичний притулок в Британії є фактично «нульовими».

Шанси народного депутата України Олександра Онищенка отримати політичний притулок в Британії є фактично «нульовими».

Про це повідомила експерт з надання політичного притулку, професор соціології Лондонського міського університету Ліза Шустер, передає DW.

«Довести факт політичного переслідування - дуже непросто, особливо якщо на батьківщині людину звинувачують у кримінальних злочинах», - зазначила Шустер.

За її словами, Онищенку доведеться довести, що його переслідують за національними, релігійними ознаками або за приналежність до певної соціальної групи або партії.

«Тому що коли людина говорить, що її переслідують за ділову діяльність, це не є підставою для політичного притулку», - підкреслила експерт.

Вона також додала, що у підозрюваних в економічних злочинах бізнесменів фактично нульові шанси отримати політичний притулок в Британії.

«Женевська конвенція не призначена для захисту злочинців. І цілий розділ конвенції чітко визначає, хто і чому не підпадає під її захист. Зокрема, це люди, яким пред'явлені кримінальні звинувачення у них на батьківщині: шантаж, відмивання грошей, корупція. Женевська конвенція не захищає, і ці люди не можуть отримати притулок», - сказала Шустер.

Крім того, розгляд заяви Онищенка не допоможе йому відстрочити екстрадицію на невизначений термін. Однак, якщо Мін'юст Британії вважатиме клопотання українського нардепа обґрунтованими, заява про політичний притулок може розглядатися кілька років. В іншому випадку прохача очікує швидка процедура.

«Якщо у цієї людини немає серйозних доказів, то Лондон вирішить, що вона бреше. Тоді її проведуть за швидкою процедурою, щоб вже через кілька місяців від неї позбутися», - додала Шустер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: