Українська сумоїстка втекла до росіян

Українська спортсменка, чемпіонка світу з сумо Ольга Давидко прийняла громадянство Росії. Про це повідомив президент федерації сумо України Сергій Коробко.

Українська спортсменка, чемпіонка світу з сумо Ольга Давидко прийняла громадянство Росії. Про це повідомив президент федерації сумо України Сергій Коробко, інформує «Експрес».

Коробко розповів, що коли збірна України приїхала на чемпіонат світу в Монголію, Давидко була у складі збірної РФ.

«Так, Давидко вийшла на турнір у формі збірної Росії. Вона втекла від нас, продалася їм за пряник. Я, звичайно, був у курсі цієї проблеми. Вона з Криму і вже давно вважає себе росіянкою. Хотіла піти, але я попередив Міжнародну федерацію, що так просто піти не можна - має бути або компенсація нашої федерації, або трирічний карантин для спортсменки. Я це все описав у листі. Але президент Всесвітньої федерації вже дуже старенький чоловік. Чи він щось не розчув, не зрозумів - не знаю. Але Давидко вийшла у формі збірної РФ, тобто дозвіл їй дали, а на нас уваги не звернули», - повідомив Коробко.

Він також зазначив, що на турнірі в Монголії Давидко проігнорувала українську збірну.

«На чемпіонаті світу в Монголії Давидко вийшла вся така пихата, горда - навіть з нами не привіталася. Вдала, що нас не знає. І це при тому, що саме я привів її у спорт. Це я знайшов її на харківському вокзалі і запропонував спробувати свої сили в сумо. Ця зустріч кардинально змінила її життя - і ось така подяка», - розповів Коробко.

Давидко - перша в історії України чемпіонка світу з сумо у важкій вазі, чемпіонка Європи з сумо, чемпіонка світу та Європи з боротьби на поясах, призер чемпіонату світу з дзюдо і чемпіонату світу з самбо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: