Збільшуємо видатки на освіту та будівництво сміттєпереробного заводу за гроші банку ЄС. Цитатник мера Садового (Відео)

naspravdi.com_.ua_

Від трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі пройшло чимало часу, а мер Львова Андрій Садовий не втомлюється говорити про підпал полігону, пише Дивись.info.

Зокрема, про це мер нещодавно заявив в прямому ефірі одного із Львівських телеканалів.

Правду кажучи, у порівнянні з минулими тижнями, останні кілька днів Андрій Іванович часто з'являється на публіці, невтомно презентуючи досягнення своєї команди. ІА Дивись.info підготувала добірку найсвіжіших цитат бургомістра.

Про дитсадки та школи

Андрій Іванович розповів про роботу в освітньому напрямку. Зазначив, зокрема та,  що кожного року Львів виділяє більше коштів на ремонти шкіл та садочків, на оновлення обладнання та закупівлю комп’ютерних класів.

«Ми кожного року збільшуємо видатки на освіту, на ремонти в школах і дитсадках, і це насправді унікальна ситуація для країни. Цього року ми відкриємо 46 груп у дитсадках. Це понад 1000 нових місць. Це і додаткові місця в існуючих садках, і нові приміщення, які поступово вивільняємо від орендарів. Зокрема, нові садки з’являться на вулицях Медової Печери, Дністерській та Виговського. Ще одна моя мета - аби всі учні львівських шкіл навчались в комфортних умовах. Маємо також змінювати підхід до якості освіти. Цього року ми починаємо облаштовувати сучасні мультимедійні кабінети, з цілком іншим підходом до навчання таким дисциплінам як фізика, хімія, біологія і так далі. Наші діти мають бути мудрими і підготовленими до викликів сучасного світу.Дбайте про дітей і будьте здоровими», - зазначив Андрій Садовий.

Нову поліцію мер любить грошима

У Львові відбулись заходи з відзначення 1-ої річниці створення Національної поліції України. Міський голова Львова Андрій Садовий також долучився до привітань та вручив від громади міста подяки. Кожен, хто отримав подяку, також матиме одноразову матеріальну допомогу у розмірі 5 тис грн.

«Думаю, кожен, хто йшов працювати в поліцію, дійсно мав велике покликання служити, бути корисним, допомагати простим людям. Велике прохання до вас, щоб ця світла мета, яка була у вас у молоді роки, не була затьмарена умовами праці, життя, ситуацією в нашій країні. Тримайте її чистою. Все минає дуже швидко, а так, як може мучити власна совість, ніщо мучити не буде. Я би дуже хотів, щоб ви дивились в очі з високо піднятою головою, щоб ви були свідомі того великого обов’язку, який є на ваших плечах, і того покликання – служити людям, віддавати себе і захищати. Коли є складно, коли є біда, дзвонять в поліцію і мають велику надію на допомогу. Будьте гідними тої великої відповідальності, яку ви маєте», - сказав мер.

Тема десятиліття - сміття 

Міський голова Львова Андрій Садовий  прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття в місті. Мер також зазначив, що отримано позитивне рішення у Міністерстві регіонального розвитку щодо проекту з Європейським інвестиційним банком, яким передбачається рекультивація сміттєзвалища в Грибовичах та будівництво сміттєпереробного заводу.

«Сміття. Місто вирішує зараз два завдання одночасно. Перше – це поточне вивезення сміття. Не зважаючи на опір та перепони, блокування, прибирання міста та вивезення сміття забезпечується практично безперебійно. Всі, хто пророчив, що Львів захлинеться сміттям, не отримали бажаного результату. Однак, я не виключаю, що з осені спроби дестабілізації відновляться. Для деяких політиків – будь-які проблеми у Львові - це єдиний шанс нагадати про своє існування.

Друге завдання, яким ми займаємось – це комплексне вирішення проблеми в цілому. Ми зробили серйозний крок в цьому напрямку – отримали позитивне рішення у Міністерстві регіонального розвитку щодо нашого проекту з Європейським інвестиційним банком. Мова йде про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного заводу за гроші банку Європейського союзу», - зазначив бургомістр.

Поки ж мер намагається вирішити проблему з Грибовицьким сміттєзвалищем, Львів й надалі має проблему з вивезенням твердих побутових відходів. Зокрема, мережі щоденно повняться десятками нових світлин, які яскраво демонструють це.

BTq2a_V4AJs

Підготував Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: