Запровадження системи електронного декларування може затягнутися

Запровадження електронної системи подання та оприлюднення декларацій держслужбовців, заплановане Національним агентством з протидії корупції (НАПК) на 15 серпня, може затягнутися на невизначений термін.

Запровадження електронної системи подання та оприлюднення декларацій держслужбовців, заплановане Національним агентством з протидії корупції (НАПК) на 15 серпня, може затягнутися на невизначений термін, передає УНІАН.

Причина – НАПК і Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) досі не уклали угоду щодо проведення експертизи КСЗІ (комплексної системи захисту інформації).

«На сьогодні не укладено угоду між замовником державної експертизи КСЗІ... (Нацагентством з протидії корупції - ред.) і організатором експертизи (Державним центром з кіберзахисту і протидії кіберзагрозам Держспецзв’язку)», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, згідно з повідомленням, НАПК не отримало спеціального обладнання, програмного забезпечення і комплекту документації, необхідних для проведення державної експертизи. Це, у свою чергу, унеможливлює проведення державної експертизи і може призвести до відтермінування запровадження в експлуатацію системи електронного декларування в Україні».

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України в березні 2015 року в рамках виконання умов для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом створив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), яке повинно займатися перевіркою майнових декларацій чиновників. Головою агентства обрано Наталію Корчак, її заступником – Руслана Радецького.

НАЗК планувало з 15 серпня ввести в дію систему електронного декларування доходів особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Проте громадська організація «Громадський люстраційний комітет» заявила, що Держспецзв`язку створює загрози належній роботі системи електронного декларування. В організації переконані, що систему електронного декларування не варто запускати без атестата КСЗІ. Так, Держспецзв`язку до 29 липня повинна була узгодити великий пакет документів для побудови КСЗІ та визначити компанію, яка провела б державну експертизу системи. Однак держустанова не зробила цього досі.

Держспецзв`язку, у свою чергу, звинувачує у затягуванні процесу запуску системи електронного декларування розробника програмного забезпечення системи – компанію «Міранда», яка не виконала своїх зобов`язань, оскільки програмний продукт не готовий до роботи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: