Зброя повинна знаходитися у зоні АТО, – у Яроша засудили дії бійців ОУН, підозрюваних у тероризмі

Ні зброя, ні вибухівка не повинні ввозитися на мирну територію. Так прокоментувала затримання п’ятьох бійців ОУН, підозрюваних у тероризмі, Олена Живко, координатор Національного руху «Державницькі ініціативи Яроша».

«Я не буду давати оцінку діям бійців, нехай таку оцінку дасть суд. Наша організація засуджує подібні дії. Зброя, вибухівка повинні знаходитися виключно у зоні АТО, і саме її перевезення у цивільне життя просто неприпустиме. Треба розрізняти різні речі. Якщо людина вчинила якесь кримінальне правопорушення, нехай і з благими намірами, вона має бути покарана. А якщо на мирну територію завозиться зброя, то про які благі наміри може бути мова», – заявила Олена Живко.

Нагадаємо, у результаті спецоперації оперативники СБУ виявили та затримали 5 членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії у трьох різних напрямках від Львова.

Під час проведення обшуків у затриманих співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД–5,  п’ять кілограмів вибухівки марки IХ 25 та 600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв різного калібру.

Одного з терористів затримали біля моста у Дублянах, де він закладав вибухівку. Чоловік почав чинити опір і вистрелив у оперативника. В результаті було поранено одного із співробітників СБ України. Вогнем у відповідь правоохоронці поранили та затримали зловмисника. Наразі життю офіцера СБУ та терориста нічого не загрожує.

Про те, що підозрювані є бійцями ОУН, повідомив Микола Коханівський.

«ФСБ Расєї через своїх прислужників у СБУ розпочали тотальні репресії проти добровольців батальйону ОУН. На Львівщині сьогодні без жодних пояснень та жодних пред’явлень або звинувачень затримано трьох добровольців батальйону ОУН та активістів Добровольчого руху ОУН: друга «Партизана», друга «Негідника» та друга «Шпіка»… Ми впевнені, що розпочаті репресії проти ОУНівців – це помста Москви через своїх агентів у СБУ за погром російських банків та перешкоджання московській «мирній» ході», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: