Парубія та Москаля викликають на допит до ГПУ

Генеральна прокуратура України викликає на допит голову Верховної Ради України Андрія Парубія та голову Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Фото відповідних повісток оприлюднила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

У повістці сказано, що вони викликаються до Департаменту спецрозслідувань ГПУ на 10:00. Втім, якого числа Парубій та Москаль мають з‘явитись на допит, не повідомляється.

Сарган нагадала, що ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у місті Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, вчинення масових убивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 365, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 340 та іншими статтями Кримінального кодексу України.

«Слідчими ГПУ запрошуються у якості свідків чимало політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Така інформація матиме важливе значення у розслідуванні кримінального провадження та з’ясування істини», - написала Сарган.

Вона також наголосила, що як свідків тих подій протягом серпня поточного року до Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури запрошені, зокрема, президент України Петро Порошенко, екс-прем‘єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, мер Києва Віталій Кличко та інші.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня начальник Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ має намір викликати на допит президента України Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, екс-прем`єр-міністра Арсенія Яценюка та мера Києва Віталія Кличка щодо подій на Майдані в період січня-лютого 2014 року.

В свою чергу прес-секретар глави держави Святослав Цеголко заявив, що Порошенко прийде на допит до ГПУ тільки після офіційного виклику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: