Фріз каже, що РФ повторює сценарій нацистських спецслужб 1939-го

Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз заявила, що Росія сьогодні повторює сценарії нацистських спецслужб 1939 року і відкриває можливості для відновлення бойових дій, в тому числі і на Донбасі.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ми спостерігаємо повторення сценарію 1939 року, що був реалізований нацистськими спецслужбами та підрозділами СС в Глайвіці з метою інсценування нападу польських військовослужбовців на нацистську радіостанцію. Операція «Консерва» мала дати підстави Рейху для вторгнення до Польщі. Сьогодні Росія переймає нацистські методи боротьби», - зазначила Фріз.

Вона звернула увагу, що провокація РФ на кордоні з окупованим Кримом відбувається в період проведення Олімпіади, якраз так саме, як 8 років тому під час агресії щодо Грузії.
«Москва відмовиться від нормандського формату та дистанціюється від переговорного процесу у Мінську. Це відкриває можливості для відновлення бойових дій в тому числі на Донбасі. Тепер не викликає сумніву, що замах на І. Плотницького організований Кремлем з метою дестабілізації ситуації на Сході країни», - написала вона.

Фріз зазначила, що сьогодні існує загроза громадянам України та патріотам України на території півострову, яких Кремль намагатиметься показати агентами або членами ДРГ.

Нагадаємо, що ФСБ РФ назвало звинуватило українську розвідку у дестабілізації ситуації у Криму, а Путін пообіцяв посилити заходи безпеки та звинуватив Україну у переході до практики терору.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: