Польський уряд запрошує Україну до створення міжнаціональної організації розвитку

Давід Лясек
Заступник міністра спорту та туризму Республіки Польща Давід Лясек / dyvys.info

Заступник міністра спорту і туризму Республіки Польща Давід Лясек від імені польського уряду запросив Україну до створення Дому європейських туристичних марок.

Заступник міністра спорту і туризму Республіки Польща Давід Лясек від імені польського уряду запросив Україну до створення Дому європейських туристичних марок.

Про це урядовець заявив на польсько-українській робочій зустрічі щодо розвитку туристичного потенціалу Карпатського єврорегіону, яка триває у Трускавці, повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

[dyvys_blockqoute text="Немає жодного сумніву, що Україна та Польща йдуть разом у галузі туризму. У рамках Карпатського єврорегіону ми вже маємо великий досвід, тому нам на сьогоднішній день це набагато легше сьогодні робити. Як представник польського уряду я хотів би запросити Україну до створення Дому європейських туристичних марок." author="Давід Лясек"]

Ця пропозиція має на увазі, що Польща та Україна можуть спільно працювати над брендуванням своїх територій і розвитком туристичного потенціалу у прикордонних регіонах. Насамперед, йдеться про Карпатський єврорегіон, який є спільним для Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та України, а також історичний регіон Розточчя.

За словами Лясека, жителі європейських країн, які хочуть відпочити у Карпатах, не сприймають цей регіон приналежним до різних країн. Для них це єдина територія. Це дає підстави спільно працювати на стратегією розвитку туризму у Карпатах.

[dyvys_blockqoute text="Ми знаємо, що для будь-якої справи також необхідна і фінансова підтримка. В принципі, ми знаємо, що є спільна програма Білорусі, Польщі та України із розвитку цієї території. Але також ми, від імені польського уряду та парламенту, будемо звертатися до Брюсселя із проханням, аби було виділено додаткові кошти для розвитку Карпатського єврорегіону, для відновлення спільної історичної, природної та туристичної спадщини." author="Давід Лясек"]

Нагадаємо, У Трускавці сьогодні розпочалася дводенна робоча зустріч польських та українських депутатів і чиновників стосовно розвитку туристичного потенціалу Карпатського єврорегіону. Завдяки цій співпраці українська сторона сподівається залучити додаткові фінанси та розробити консолідовану стратегію розвитку рекреаційних зон разом із Польщею.

Читайте також: Львівська облрада подарувала польським чиновникам і депутатам вишиванки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: