Путін звинуватив Україну в переході до «практики терору»

fsb_ruposters.ru_600

Путін відреагував на заяву ФСБ про українську розвідку, яка нібито готувала терор у Криму, та звинуватив Україну в переході до «практики терору», передає Дождь.

Путін відреагував на заяву ФСБ про українську розвідку, яка нібито готувала терор у Криму, та звинуватив Україну в переході до «практики терору», передає Дождь.

Також Президент Володимир Путін назвав безглуздою заплановану зустріч «нормандської четвірки» в Китаї після терактів в Криму, нібито підготовлених України.

Як повідомлялося раніше, ФСБ звинуватило українську розвідку в організації терору в Криму.

ФСБ стверджує, що теракти готувалися Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.  Їх планували влаштувати на «критично важливих елементах інфраструктури та життєзабезпечення півострова» для «дестабілізації соціально-політичної обстановки в регіоні» напередодні виборів.

Натомість Міністерство оборони України спростовує інформацію, поширену ФСБ РФ щодо участі підрозділів Головного управління розвідки МО України у диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим.

«Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострову. У такий спосіб представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу", - заявляє Міноборони.
Також Міноборони назвало безпідставними звинувачення щодо здійснення обстрілу півострова з материкової частини України.
"Крим завжди був і залишається Українською землею, а населення півострова є громадянами України», - заявили у відомстві.

Олександр Турчинов назвав заяву ФСБ «маячнею» та елементом гібридної війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: