Як пройшли перші п'ять днів Олімпіади для українських спортсменів (Огляд)

26372763884_9db5bd781b_o

Хто з спортсменів вже закінчив свою участь в іграх, а хто ще має шанс стати гордістю України, читайте в огляді ІА Дивись.info.

Вже пройшло п'ять днів з початку відкриття Олімпійських ігор в Ріо-де-Женейро. За цей час наші олімпійці здобули поки що дві медалі – «срібло» і «бронза». Також наші спортсмени демонструють хороші результати і в інших дисциплінах, що дає надію побачити медалі в українські скарбничці.

Хто вже закінчив свою участь в іграх, а хто ще має шанс стати гордістю України читайте в огляді ІА Дивись.info.

Дзюдо

Першою з дзюдоїсток вийшла на татам Марина Черняк у ваговій категорії до 48 кг. Українка здолала ізраїльтянку Шіру Рішоні та пройшла до наступного раунду змагань.

Суперницю нашої дзюдоїстки дискваліфікували із-за того, що вона провела заборонений захват. Вже у наступному раунді суперницею Черняк стала титулована Ева Черновіцкі з Угорщини, в якому українка програла.

В чоловічій категорії нашому дзюдоїсту Георгію Зантарею теж не пощастило. У стартовому поєдинку він поступився супернику з Португалії Сержиу Оленичу.

RIOEC86116TAR_768x432

Веслування

Український екіпаж з академічного веслування у складі Івана Довгодька, Олександра Надтоки, Артема Морозова та Дмитра Міхая впевнено стартував іграх.

Наша чоловіча четвірка у попередньому заїзді посіла друге місце. Цей результат - 5:52.90 - гарантував хлопцям місце у фіналі А Ігор-2016.

Також за олімпійські медалі боротимуться українські веслувальниці. Жіночий екіпаж з академічного веслування виходить у фінал, який має відбутися сьогодні 10 серпня.

Перша в історії українського спорту представниця веслувального слалому Вікторія Ус вдало провела кваліфікацію та вийшла у півфінал змагань. Чи поповниться медальний залік України дізнаємось завтра 11 серпня.

RIOEC8A0WCF0H_768x432

Теніс

Українська тенісистка показує феноменальні результати, адже здолала найсильнішу тенісистку світу Серену Вільямс та вийшла у чвертьфінал.

Напередодні вона у двох перших матчах здобула перемоги над суперницею з Німеччини Андреа Петкович (2:6, 6:1, 6:3) та британкою Уотсон Хізер (6-3, 1-6 , 6-3).

У чвертьфінал вона зустрінеться з Петрою Квітовою з Чехії.

RIOEC891SAX4U_768x432

Важка атлетика

Єдина представниця Європи у цій ваговій категорії Юлія Паратова у перший змагальний день змагла потрапити у вісімку найкращих важкоатлеток світу.

За підсумками фіналів Юлія у ваговій категорії до 48 кг, посіла високе 8 місце.

RIOEC861S0YT1_768x432

Настільний теніс

Першими в Ріо серед представників настільного тенісу стартували дівчата.

Наша єдина представниця від країни Тетяна Біленко, впевнено пройшла перший раунд змагань, зумівши перемогти з рахунком 4:0 чеську спортсменку Івету Ваценовську. Наступною суперницею українки стане Лі Хо Чінь з Гонконгу.

Натомість в чоловічій категорії Коу Лей підтримав свою колегу по команді Тетяну Біленко і також розпочав свій шлях з перемоги.

Першим суперником українця став єгиптянин Омар Ассар. До останнього фінального сету важко було назвати переможця, адже боротьба точилась за кожне очко. Наступним суперником українця став француз Сімон Гаузі, але і він не встояв перед лідером нашої збірної. 4:1 і українець в 1/8 Олімпійського турніру.

MTZSPDEC818YE0WT_768x432

Спортивна гімнастика

На Олімпіаді наші спортивні гімнасти пробилися у фінал командного багатоборства, в якому вони потрапили топ-8 найкращих команд.

Українська збірна була представлена наступним складом: Ігор Радівілов, Олег Верняєв, Владислав Грико, Максим Семянків та Андрій Сенічкін. Попереду на спортивних гімнастів чекають виступи в індивідуальних фіналах.

MTZSPDEC77XAPGJP_768x432

Стрільба з луку

Олімпійський чемпіон Пекіну-2008 Віктор Рубан здобув перемогу на стадії 1/32 фіналу Ігор ХХХІ Олімпіади зі стрільби з лука. Наступний поєдинок наш спортсмен провів проти француза. За путівку в 1/8 фіналу Рубан боровся з Жан-Шарль Валладоном, якому поступився і завершив змагання на стадії 1/16 фіналу.

Також не зуміла пройти стадію 1/16 фіналу львівська лучниця Вероніка Марченко. У понеділок, 8-го серпня, українка вибула з індивідуальних змагань зі стрільби з лука.

Марченко нічого не змогла протиставити олімпійській чемпіонці Лондона-2012.

RIOEC881EOZ5H_768x432

Стрибки у воду

Олександр Горшковозов і Максим Долгов одразу потрапили у фінал, адже у цих змаганнях немає кваліфікаційного раунду.

Олександр з Максимом достойно вели боротьбу і за підсумками 6 стрибкових сесій посіли високе 6 місце із сумою 421.98 балів. Золоті медалі прогнозовано здобули законодавці моди у цьому виді спорту китайці, «срібло» – у американців, «бронза» – у британців.

1470693244_dolgov-gorshkovozov2-bol

Фехтування

Лідер нашої збірної Олімпійська чемпіонка, багаторазова чемпіонка світу та Європи Ольга Харлан здобула Бронзову медаль у поєдинку з француженкою Манон Брюне

До цього їй довелося здолати мексиканку, на стадії 1/8 жереб звів Ольгу з подругою по команді Аліною Комащук, яка зуміла у напруженій боротьбі здолати італійку. І зовсім трохи не вистачило Ользі Харлан, щоб довести до переможного фіналу свою зустріч з росіянкою Яною Єгорян.

Таким чином українка поповнила свою олімпійську колекцію третьою нагородою.

MTZSPDEC71NOG7YS_768x432

Стрільба

Першу медаль на цих іграх приніс для України Сергій Куліш, здобувши звання срібного призера у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів.

Також ще один наш стрілок показав хороші результати Олег Царьков. Українець посів почесне місце у вісімці найкращих спортсменів світу зі стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів.

RIOEC8818PUQT_768x432

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: