З дерев на площі Галицькій хочуть познімати «прикраси»

Управління екології ЛМР скерувало вимогу до ТОВ ТМ «Рошен» з вимогою познімати «прикраси» з дерев, що на площі Галицькій, аргументуючи це тим, що деревні породи піддаються негативному впливу від целофану та скловати.

«На площі, що перед магазином «Рошен» дерева стали частиною маркетингу та місцем для фотосесій, але попри культурну та естетичну складову спостерігаємо паралельно загибель дерев через прикраси якими «обмотані» стовбури та гілки дерев(тканина, під якою є ще шар целофану чи скловати, металева решітка див.фото нижче) також на додачу, щільний асфальт навколо дерев, який перешкоджає нормальній аерації грунтової зони та розвитку кореневої системи», – йдеться у повідомлення на сторінці Управління екології у Фейсбук.

Управління екології зазначає, що дерева «не дихають» та є ймовірність утворення грибкових захворювань. А кора виконує механічну, газообмінну, транспортну та захисну функцію, тому помилково вважати її мертвою.

Щодо положень утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України забороняється підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, прикріплювати рекламні щити, електропроводи, електрогірлянди з лампочок та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево.

«З метою збереження дерев, управлінням екології та благоустрою Львівської міської ради скеровано вимогу до ТОВ ТМ «Рошен» та Галицької районної адміністрації щодо зняття декорацій з стовбурів та крон вище зазначених дерев», – йдеться у повідомленні.

130c3aeed28baca47b9ecce016e1f4c2

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: