Росія не надала жодних істотних доказів її звинувачень на адресу України, – НАТО

У НАТО із занепокоєнням стежать за підвищенням напруженості у відносинах Росії та України і закликають Москву працювати над деескалацією ситуації.

Так сьогодні у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі прокоментували останній розвиток подій, пише УНІАН.

«Ми уважно і з занепокоєнням стежимо за підвищенням напруженості у відносинах між Росією і Україною. Нас обнадіює рішуче засудження Україною тероризму у всіх його формах і проявах. Ми зазначили, що Україна рішуче відкинула звинувачення Росії і дала чітко зрозуміти, що Київ відданий відновити свою територіальну цілісність виключно політичними і дипломатичними засобами. Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних істотних доказів її звинувачень на адресу України», - підкреслили у штаб-квартирі.

При цьому в Альянсі наголосили, що нещодавні військові дії Росії в Криму «не сприяють ослабленню напруженості».

«Ми закликаємо Росію працювати задля спокою та деескалації. Ми також глибоко стурбовані недавнім спалахом насильства на сході України і збільшенням порушень режиму припинення вогню уздовж лінії зіткнення, в основному проросійськими бойовиками», – констатували в НАТО.

У цьому зв’язку в Альянсі закликали всі сторони «повернутися за стіл переговорів і працювати над мирним врегулюванням конфлікту в Україні дипломатичними і мирними засобами». «Ключ до цього - повна реалізація Мінських домовленостей. Як ми підтвердили на Варшавському саміті, союзники єдині у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Ми закликаємо Росію скасувати незаконну і нелегітимну анексію Криму», – наголосили в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу.

Як повідомлялося, 10 серпня у ФСБ Росії заявили, що запобігли скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: