Голова НАБУ розповів, чому гальмує справа за скандальним проектом уряду Яценюка

Яценюк оглядає проект "Стіна"
Яценюк оглядає споруду проекту "Стіна" / dt.ua

Антикорупційне розслідування за проектом «Стіна» (стримувальні споруди на україно-російському кордоні) було розпочате із нуля і зараз просувається повільно, оскільки є складним в організації: необхідно провести експертизу багатьох кілометрів споруд.

Про це завив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на відкритті територіального відділення свого відомства у Львові, повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

[dyvys_blockqoute text="Справа за проектом «Стіна» була внесена до Антикорупційної прокуратури. Рослідування, фактично, почалося із нуля. Коли її ще не було порушено, ми просто знали, що є такий проект, і хотіли дізнатися, чи є розкрадання коштів за ним. Адже було чимало публікацій про те, що там начебто є розкрадання." author="пояснив Ситник"]

Він зазначив, що зараз тривають будівельно-технічні експертизи. Тому не можна дати відповідь, чи були розкрадання на цьому проекті, за декілька днів.

Ситник додав, що, зважаючи на резонанс, який вже спричинило це розслідування, воно буде активізоване і до нього залучать додаткові сили.

Нагадаємо, із початком російської агресії проти України з'явилася необхідність зведення фортифікаційних споруд на україно-російському кордоні. Лунали чимало пропозицій щодо цього. Зрештою 3 вересня 2014 року тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду презентував проект таких споруд: планується зведення близько 1500 кілометрів укріплень. У вересні того ж року на ці роботи було виділено перші 100 мільйонів гривень.

За два роки спорудження укріплень суттєво не просунулося, а стан вже зведених – викликав критику у громадськості. Це й стало приводом до розслідування НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: