Ситуація у Криму адресована не до ЄС, – експерт

rus-eu
Росія-ЄС / russiancouncil.ru

Ситуація у Криму, яку влаштували російські силовики, не має на меті домогтися реакції ЄС чи запустити негайно якісь процеси усередині Об'єднаної Європи, її адресат – саміт «Великої 20-ки», який пройде у Китаї.

Про це заявила голова Програм Громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко у коментарі ІА «Дивись.Info».

– Ситуація у Криму, яку влаштували російські силовики, орієнтована не на ЄС. Її адресат – саміт «Великої 20-ки», який буде у Китаї. Невипадково Путін заявив, що він не бачить сьогодні можливості для зустрічі у «Номандськиму форматі». Можливо, він хоче ширшого формату «+ США».

Квола реакція ЄС на ці події може бути пов'язана із сезоном відпусток, як не парадоксально, та відсутністю достатньої інформації. Хоча декі адресати вже прореагувати на Кримський випадок. Зокрема, посол США Пайеєтт прокоментував заяви Путіна стосовно Криму.

Також експерт пояснила, що від «Нормандського формату» мало залежить найближче припинення конфлікту в Україні: у ньому немає просування відносно дорожньої карти «Мінського процесу». Але ця ситуація, на думку Юлії Тищенко, гарний привід нагадати про Крим і в рамках «Мінського формату».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: