Щось не так з «Північним потоком-2»

Російський газовий монополіст «Газпром» та його європейські партнери відкликали свою заяву про злиття у Польщі для будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Разом з тим, партнери не відмовилися від планів щодо зведення трубопроводу, йдеться у їхній спільній заяві, передає Deutsche Welle.

«Усі заявники переконані, що проект життєво необхідний для європейської енергетичної системи, кожен з них індивідуально шукатиме шляхи зробити свій внесок до проекту», – йдеться в заяві.

Проти створення спільного підприємства раніше виступив польський «Офіс захисту конкуренції та споживачів» – місцевий антимонопольний регулятор.

«Відкликання заявки означає, що не наразі не видається можливим створення шістьма юридичними особами спільного підприємства, яке мало займатися будівництвом газопроводу Nord Stream 2. Це червоне світло для цієї угоди», - йдеться в повідомленні польського регулятора.

Зауважимо, що партнерами «Газпрому» виступали французька ENGIA, австрійська OMV, а також нідерландська Shell і німецькі Wintershall та Uniper.

Детальніше щодо проекту будівництва газопроводу читайте у публікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: