Стало відомо, кому вчора у двір кинули гранату

РГ-42__6_

У двір директора комунального підприємства «Дрогобицький ринок» Володимира Білогана невідомі кинули бойову гранату РГ-42.

Подія сталася вночі між 4 та 5 годиною, на вулиці Стадника. Внаслідок вибуху постраждав автомобіль та стіна фасаду будинку.

У Львівській обласній прокуратурі повідомили, що Дрогобицька місцева прокуратура взяла на контроль розслідування обставин події, яка сталася у ніч з 12 на 13 серпня цього року, коли невстановленою особою у Дрогобичі кинуто на приватне подвір’я керівника комунального підприємства бойову ручну гранату РГ-42. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство), процесуальне керівництво в якому здійснюється прокуратурою.

Володимир Білоган був призначений на посаду у січні нинішнього року. 39-річний дрогобицький підприємець, директор ТзОВ «Володимир» був депутатом Дрогобицької міської ради протягом 2010-2015 рр. від ВО «Свобода». Попередником Білогана був Віталій Мойсеєнко, який своє звільнення з посади директора комунального підприємства вважав незаконним і у зв’язку з цим звертався до суду.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма вибух пов’язує із змінами, які запроваджуються на ринку. Про це він розповів Zaxid.net.

Гранату кинули за кілька днів після того, як на вул. Ковальській, де розташований ринок, розпочали ремонтні роботи. Кілька років на цій вулиці було місце стихійної торгівлі, зараз із цим почали боротися.

«Відколи я прийшов на посаду міського голови, від грудня 2015 року, ми почали наводити лад на території ринку. Виявилося, що попередня влада віддала комунальну територію підприємцям, які нічого не платили місту і робили на цих ділянках, що хотіли. Зараз ми чекаємо рішення кількох судів, які б підтвердили, що ділянки ринку віддавали незаконно», – зазначив Тарас Кучма.

Водночас, учора працівники Дрогобицької місцевої прокуратури спільно зі співробітниками Дрогобицького МВ УСБ України у Львівській області у межах іншого кримінального провадження щодо незаконного обігу наркотиків провели обшук у помешканні місцевого жителя в місті Дрогобичі, в ході якого виявили та вилучили гранати «Ф-1» та «РГД-5», а також робочі записи щодо тактики ведення саперно-підривної діяльності.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, із попередньою кваліфікацією – ст. 263 КК України (незаконне поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: