У ЄС замислилися про виділення зброї Україні

Прапори Німеччини та ЄС
Прапори Німеччини та ЄС / rbc.ua

Члени правлячої партії Німеччини «Християнсько-демократичний союз», євродепутати, висловилися за надання Україні зброї через інцидент у Криму.

Про це йдеться у матеріалі газети Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) від неділі, 14 серпня, повідомляє Deutsche Welle.

[dyvys_blockqoute text="Йдеться про гарантування правомірної оборони виключно на безспірно українській території і передовсім для того, щоб запобігти подальшому просуванню солдатів та проплачених сепаратистів з російською зброєю." author="член ХДС, депутат Європарламенту Міхаель Ґалер"]

Його підтримав колега по партії та голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок. На думку політика, це дозволить досягти умов, за яких Росія не порушуватиме Мінських домовленостей. Так само він виступає проти скасування чи послаблення санкцій проти Росії.

Позицію ХДС не підтримують їх партнери по коаліції, представники Соціал-демократичної партії. Член комітету Бундестагу з питань оборони Фріц Фельґентрой виступає проти надання зброї Києву. Але він також виступає проти скасування санкцій та навіть закликає ЄС до їх посилення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: