Сучасне українське кіно покажуть у Карпатах

З 15 по 19 вересня стартує кінофестиваль «Корона Карпат», ціллю якого є привернути увагу громадськості до становища українського кіно та телевізійної культури.

Програма кінофестивалю включає показ сучасного українського та аргентинського кіно, творчі зустрічі з провідними акторами України, доповіді про кіновиробничий процес у регіонах та ін.

Також Державне агентство України з питань кіно та об’єднання кіновиробників України спільно з Трускавецьким міжнародним кінофестивалем «Корона Карпат» проведуть воркшоп «Створення та розвиток фільмкомісій в Україні».

Фільмкомісії – неприбуткові організації, створені для просування країни або певного регіону як міжнародної і національної кіновиробничої бази. Фільмкомісії надають різноманітні послуги для заохочення кінематографістів використовувати місцеві локації, послуги, потужності та персонал.

Створення в Україні фільмкомісій закордонного зразка – один із найперспективніших напрямів розвитку регіонів у питаннях культури, туризму, а відповідно, і економіки.
Планується, що участь у заході візьмуть кінопродюсери та представники місцевих органів влади, а спікерами воркшопу виступлять авторитетні міжнародні експерти.

У програмі воркшопу:
– «Основні засади фільмкомісій. Їхня роль у розвитку регіону» – доповідач Андреа Рокко, директор Генуезько-Лігурійської Фільмкомісіїї (Італія) та голова Правління Мережі Європейських Фільмкомісій;
– «Фільмкомісії та Аудіовізуальні Фонди як інструмент для стратегічного планування та отримання максимальної користі з регіональних ресурсів» – доповідач Алессандро Гропплеро, Голова Департаменту Міжнародних Відносин Регіонального Аудіовізуального Фонду Фріулі-Венеція-Джулія;
– «Вимоги до кіновиробництва в регіоні та роль менеджера, відповідального за пошук локацій для зйомок фільму» – доповідачі Фабіо Канепа (Італія) та Andriy Suyarko (Україна), копродюсери українсько-італійського фільму «Гніздо Горлиці» (2016 р.).

Модератором воркшопу буде ініціатор та один із організаторів заходу Голова Державного агентства України з питань кіно Philip Illienko.

У рамках заходу відбуватимуться покази українських національних фільмів, створених у копродукції за участі фільмкомісій, дискусії, творчі зустрічі та ін.

Представники кіногалузі, зацікавлені взяти участь у воркшопі, можуть отримати акредитацію в організаторів Трускавецького міжнародного Кінофестиваль "Корона Карпат".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: